Kropp

Armplastik

Med åldern, efter en viktnedgång eller en fettsugning minskar spänsten i huden och överskottshud kan ansamlas kring armarna. En armplastik syftar till att skapa slätare och slankare armar genom att avlägsna överskott av hud. Ingreppet kan ibland framgångsrikt kombineras med en fettsugning.

Brazilian butt lift (BBL)

Orsaken till att en persons rumpa ändrar utseende kan vara flera som exempelvis viktnedgång, graviditet eller naturligt åldrande. Resultatet kan vara en platt eller hängande stuss och man saknar volymen och formen. Ett ingrepp som ofta går under benämningen ”Brazilian butt lift”, på svenska,rumplyft med eller utan rumpförstoring, syftar till att återskapa eller omforma rumpans utseende. 

I samband med detta ingrepp används ibland kroppens eget fett eller implantat för att rekonstruera rumpan och uppnå önskat resultat. Icke önskvärt kroppseget fett kan användas och avlägsnas med fettsugning från andra ställen på kroppen som exempelvis midjan, magen eller ryggen. 
Behovet är här helt individuellt och behandlingen måste skräddarsys.

ER Kliniks kirurger använder de senaste minimalinvasiva operationsteknikerna för att kunna erbjuda den bästa individuella behandlingen för just dina behov. Våra operationsalar håller den högsta internationella standarden avseende sterilitet för att kunna minimera risken för infektioner. 

Bukplastik

Viktnedgång, graviditet eller bara naturligt åldrande kan alla vara orsaker till att magen blir utspänd och oelastisk med överskottshud. Bukplastik är ett ingrepp som kan utföras med minimalinvasiv metod där bukväggen stramas upp, överskottshud avlägsnas och målet med operationen är att återskapa en plattare mage med ett spänstigare och mer estetiskt tilltalande utseende.

Fettsugning

Storleken på kroppens fettceller styrs av vår förändring i vikt. När man lokalt avlägsnar fettceller med en fettsugning minskar därmed antalet celler och de återbildas heller inte i senare skede. Vissa delar av kroppen kan ha fettdepåer som svarar dåligt på diet och/eller träning med viktnedgång som mål.  
Fettsugning är ett effektivt och säkert sätt att komma åt och avlägsna oönskat fett på kroppen.

Vi på ER Klinik har mycket stor erfarenhet av fettsugning med några av Europas duktigaste operatörer. Vi skräddarsyr behandlingen och de senaste teknikerna för ditt individuella behov och dina önskemål för att uppnå bästa möjliga resultat.

Fettransplantation

Kroppens eget fett är ett utmärkt material när man vill rekonstruera och förändra utseendet på olika delar av kroppen som exempelvis ansiktet, brösten eller rumpan. I ansiktet kan det användas för att fylla ut och bygga upp läppar, kinder eller ytor runt munnen. Fördelen är att kroppen inte reagerar via sitt immunförsvar med allergiska reaktioner eller bortstötning. Fettet uthämtas med fettsugning och ibland kan upprepade behandlingar behövas för att uppnå ett optimalt resultat som är hållbart och varaktigt. 

Lipödem

Lipödem förväxlas ofta med klassik så kallad övervikt men är en kronisk sjukdom som är genetiskt betingad och inträffar oftast efter puberteten sekundärt till hormonella förändringar. Patienter som drabbas av lipödem utvecklar ofta fettvävnad kring höfter, rumpa och ben men även armar och överkropp kan involveras. Fettvävnaden är ofta känslig och patienterna upplever smärta här vid beröring.

Fettsugning är ett effektivt och säkert sätt att framgångsrikt behandla patienter som lider av lipödem. Vi på ER Klinik har mycket stor erfarenhet av fettsugning med några av Europas duktigaste operatörer och vi har även ett speciellt program för lipödem patienter som väljer denna behandlingsmetod. Vi skräddarsyr behandlingen och de senaste teknikerna för ditt individuella behov och dina önskemål för att uppnå bästa möjliga resultat.

Intimkirurgi

Att kvinnor väljer att genomgå intimkirurgi kan vara rent estetiska eller funktionella. Efter en graviditet och förlossning eller sekundärt till naturligt åldrande kan bäckenbottenmuskulaturen töjts ut och blygdläpparna förstorats och detta leder till olika grad av obehag vid fysisk aktivitet eller i intima situationer. Korrigering av inre och yttre blygläpparnas storlek samt fettsugning av venusberget är några exempel på de vanligast intimkirurgiska åtgärderna. 

Som patient på ER Klinik kan du i lugn och ro diskutera dina besvär och önskemål av behandling och åtgärd med våra erfarna kirurger som är specialister på denna typ av behandling.
 

LPG Endermologie

Blodet och lymfan cirkulerar i kroppen och ser till att slaggprodukter, oönskade toxiska ämnen och överskott av vätska dräneras bort från vävnaderna. Ett effektivt sätt att stimulera och öka denna cirkulation är genom mekanisk djup bindvävsmassage som LPG. Resultatet är minskad svullnad och en stimulering elastin- och kollagenproduktionen i huden vilket motverkar celluliter och ger ett fastare och fräschare utseende.
 

Lårplastik

Sekundärt till naturligt åldrande eller viktnedgång så kan huden kring låren bli slapp och hängig. Besvären detta kan orsaka är individuella och en del får besvär med att huden på insidan av låren skaver mot varandra och många upplever att det inte är estetiskt tilltalande, oavsett lokalisation. En lårplastik, som innebär att överskottshud avlägsnas, går att skräddarsy utifrån dina behov och kan ibland kombineras med en fettsugning för bästa resultat. 

Mommy makeover

Efter en genomgången graviditet med efterföljande amning upplever många kvinnor att kroppen har förändrats och att det är svårt att genom endast träning och god kosthållning återfå en kropp som man känner sig bekväm med.

En behandlingsstrategi är att kombinera flera behandlingar som till exempel buk- och/eller bröstoperationer med fettsugning, åtgärd av åderbråck eller ögonlocksplastik. Fördelarna med detta upplägg är att behandlingsplanen kan skräddarsys utifrån individuella behov och lämpliga metoder kombineras och utföras samtidigt.
 

Rumpförstoring med implantat

Rumpans utseende kan ändra form, storlek och kontur sekundärt till åldrande, en graviditet eller en viktnedgång. Om fettransplantation inte, av olika anledningar, är ett alternativ, för att förbättra rumpans form eller storlek så kan implantat användas med framgång. Ibland kan implantat kombineras med fettransplantation (se Brazilian Butt Lift) och det viktigaste är att behandlingen skräddarsys utifrån dina individuella behov för att uppfylla dina förväntade resultat.

Ryggplastik

Överflödig hud på ryggen kan uppstå sekundärt till en viktnedgång, graviditet eller efter en fettsugning. En ryggplastik är ett effektivt sätt att avlägsna sådan hud och skapa en slätare och mer utsträckt hud över ryggen och dess sidor. Inte sällan kombineras en ryggplastik med en fettsugning då överskottsfett här kan vara svårt att träna bort hos en del individer. Man eftersträvar en harmonisk och estetiskt tilltalande övergång mellan bål, midja och rygg för bästa resultat och varje behandling måste skräddarsys.

Åderbråck

Åderbråck (varicer) och åderkärl orsakar besvär hos ett stort antal patienter. De kan sitta på både lår och underben, och orsaka alltifrån funktionella eller medicinska besvär, såsom tunga ben, smärta, eksem, klåda och öppna sår, till rent estetiskt störande.  

Oavsett skäl så kan vi på ER Klinik erbjuda bra och säkra metoder, såsom bl a laser och skleroterapi, för att åtgärda dylika oönskade åderbråck. Behandlingarna utförs i lokalbedövning av erfarna specialistläkare, i moderna rena och trygga behandlingsrum och operationssalar.

Val av behandlingsmetod sker först efter en ordentlig läkarundersökning och, i det fall detta anses nödvändigt, en ultraljudsundersökning, för att därefter kunna rekommendera den metod som är bäst lämpad för just dig.


VNUS radiofrekvensbehandling

VNUS är en minimalt invasiv metod för att behandla åderbråck, som ger endast diskreta ärr då endast ett litet snitt görs i huden. 

Med denna moderna metod förs en liten kateter upp i venen och med radiofrekvens bränns kärlet från insidan. Man kan på detta sätt behandla hela vensegment åt gången och ingreppet kan oftast göras i lokalbedövning och utan smärta. Ingreppet sker med patienten i vaket tillstånd och tar ca 30-40 minuter. Du kan lämna kliniken inom en timme efter ingreppet.

Metoden har utmärkta kliniska resultat med lättare smärta efter ingreppet och kortare konvalescens. Efter ingreppet gör vi en uppföljande ultraljudsundersökning.

subscribe to our newsletter

*indicates required
Genom att prenumerera medger jag att jag tagit del av och godkänner ER Kliniks Integritetspolicy gällande hantering av personuppgifter.